Contour Enthusiasts Group CEG

Modifications >> Zetec Performance

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | (show all)
SniperUML
New CEG'er

Reged: 07/14/06
Posts: 27
Loc: Lowell, MA
Re: SleeperZ Intake How-To new
#1279670 (Re: SleeperZ) 07/16/06 05:13 PM

Do you still recommend that I pull the fuses out of the box to reset the computer?

--------------------
1999 Contour SE, Zetec 4cly. CAI with stock air box, velocity stacks on CAI, optimized HP exhaust headers.
Goal: HP somewhere around 175-225. Stock look. Nice interior.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
s9contour9e
New CEG'er

Reged: 08/27/05
Posts: 11
Loc: New Jersey
Re: SleeperZ Intake How-To new
#1280115 (Re: SniperUML) 07/17/06 01:48 PM

I have all the pieces if anyone wants to install this on their car. It was only installed on my car once and it was not driven around in that period. PM me and we can work out a price.

--------------------
99 Contour SE

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
phinfan
New CEG'er

Reged: 05/23/05
Posts: 23
Loc: Ozarks of Missouri
Re: SleeperZ Intake How-To new
#1282129 (Re: s9contour9e) 07/19/06 11:24 PM

Originally posted by s9contour9e:
Well I hooked everything up started the car and what surprise do I get....a check engine light! What could possibly went wrong I mean I didn't touch anything that wasn't supposed to be touched. Could it be that the IAT sensor got messed up with me taking it out and putting it in?

Well I then put the stock intake back on and the CEL is still on, so I'm clueless of to what happened. I followed the How-to step by step.

Is there any place that checks the codes for cheap?




dumb question but shouldnt you reset the computer after a mod like this? airflow has changed. the computer is still looking for the stock readings. right?

--------------------
"We are the people our parents warned us about"

2000 Ford Contour SE
zetec 138000 miles
1 owner

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Spyderman
New CEG'er

Reged: 07/19/06
Posts: 34
Loc: York, PA
Re: SleeperZ Intake How-To new
#1290650 (Re: phinfan) 08/01/06 12:30 AM

Originally posted by phinfan:
Originally posted by s9contour9e:
Well I hooked everything up started the car and what surprise do I get....a check engine light! What could possibly went wrong I mean I didn't touch anything that wasn't supposed to be touched. Could it be that the IAT sensor got messed up with me taking it out and putting it in?

Well I then put the stock intake back on and the CEL is still on, so I'm clueless of to what happened. I followed the How-to step by step.

Is there any place that checks the codes for cheap?




dumb question but shouldnt you reset the computer after a mod like this? airflow has changed. the computer is still looking for the stock readings. right?



Especially on a MAFs car it wouldn't hurt

--------------------
97.Contour.GL.ATX
89.Dodge.Colt.4G63T

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | (show all)


Extra information
0 registered and 13 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Loco4G63 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 10623

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.018 seconds in which 0.013 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company