Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1
zzzcool
CEG'er

Reged: 10/15/03
Posts: 79
Codes 172,176
#437533 - 10/23/03 03:37 PM

Based on my scanner both codes indicated Lack of heated oxygen sensor switches indicate lean bank 1 and bank 2,would that means I have to replace two sensors,which side is bank 1?

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
projectSHO89
Hard-core CEG'er

Reged: 09/19/02
Posts: 1788
Loc: St. Louis, MO
Re: Codes 172,176 new
#437555 (Re: zzzcool) 10/23/03 04:01 PM

Check for a vacuum or intake leak first. You may find something that doesn't cost much money to repair.

Depending on your mileage, you may have weak O2 sensors.

Bank 1 is the firewall side, bank 2 is the radiator side.

There are pleny of recent posts in the Duratec maintenance sction on how to replace the rear sensor.

Steve

--------------------
98 Contour SE Sport 2.5 Duratec ATX The wifey's car
89 Taurus SHO - 246K miles
94 SHO ATX - 190K
1997 F-150 5.4L ATX - The Workhorse 150K.


ANY THREAD WITH "OMG" or "WTF" ETC IN THE TITLE WILL BE IGNORED!

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1


Extra information
0 registered and 12 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 283

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.007 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company