Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1 | 2 | (show all)
projectSHO89
Hard-core CEG'er

Reged: 09/19/02
Posts: 1788
Loc: St. Louis, MO
Re: a/c wiring issues 98 se new
#1312565 (Re: Tony2005) 09/05/06 12:30 PM

Originally posted by Tony2005:
If the pin for the Violet/Orange wire at the Blower Switch end (or the internal on-off for that pin) should fail, it could also cause a no A/C condition.




There is no VI/OG wire on the Blower switch. That wire is on the MODE switch and should be hot in all switch positions except OFF while the ignition switch is in RUN. It is the wire that supplies feed to the cycling switch circuit and, ironically, is also switched by the A/C coil relay to energize the coil.

Did I mention that the symptom is ill-defined? Until he clarifies what the actual fault is, we can only guess what works or doesn't since the OP did not describe the actual fault very well.

Steve

--------------------
98 Contour SE Sport 2.5 Duratec ATX The wifey's car
89 Taurus SHO - 246K miles
94 SHO ATX - 190K
1997 F-150 5.4L ATX - The Workhorse 150K.


ANY THREAD WITH "OMG" or "WTF" ETC IN THE TITLE WILL BE IGNORED!

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | (show all)


Extra information
0 registered and 47 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 1768

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.074 seconds in which 0.069 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company