Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1 | 2 | (show all)
Addicted CEG'er

Reged: 07/10/01
Posts: 7100
Loc: San Antonio/Austin, TX
Re: Flickering Battery Light / Battery Won't Charg new
#1312472 (Re: Tony2005) 09/05/06 03:35 AM

If your megafuse was blown, it would illuminate the charging light at all times.

The FUSE itself if fine.

The possible problems could be:

wiring from the alternator to the megafuse
wiring from the alternator to the chassis
wiring from the battery to the megafuse
wiring from the battery to the chassis

You've eliminated the battery, so look in to loose wiring at the actual mega fuse location (both side of the fuse), and check your battery ground, and alternator/chassis ground.

otherwise, the alternator could be toast/going bad.

'99 CSVT - Silver #222/276
In a constant state of blow-off euphoria.
Originally posted by Kremitthefrog:
I like to wear dresses and use binoculars to watch grandmas across the street.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | (show all)

Extra information
0 registered and 20 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 9329

Jump to

Contact Us

UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.077 seconds in which 0.071 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company