Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1
tyco
New CEG'er

Reged: 05/30/03
Posts: 43
Loc: London, Ontario
A Couple of Problems
#1309113 - 08/30/06 03:58 AM

Sorry to put this all in one but here we go. A few months ago(April or May). On a reallyhot day my temp guage stopped working and I could smell rad fluid. I did the test on the temperature sender gauge switch (pu the negative on the terminal) and nothing. Is there another way to test or look at? Now is it possible that that sensor and the coolant temp sensor could beleaking? That is where it looks like the fluid is coming from. Also does any one have the how to or links to do the engine mounts? Thanks.

--------------------
1998 Contour 1500,000+ kms
Power Package Everything
Aluminum Alloy Wheels
2.0L Engine
Canadian Eh?!

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
SquareHead
CEG'er

Reged: 11/29/05
Posts: 410
Loc: Winnipeg, Canada
Re: A Couple of Problems new
#1309115 (Re: tyco) 08/30/06 04:03 AM

You should be able to test the sensor for Ohms. More than likely the water temp sensor is cooked.
Change the thermostat and gasket / o-ring while the housing is apart.

--------------------
95 Contour GL. Bought new.
BAT Sway Bars/Pioneer CD/Koni Rear Struts/Mobil Fluids.
Looking for 15" alloy rims-PM me.
180,500km's so far.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: A Couple of Problems new
#1309643 (Re: tyco) 08/31/06 12:56 AM

Engine coolant temperature sensor from Autozone

Temperature gauge sender unit here

Mounts info is located in engine and drivetrain section of Autozone

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
SquareHead
CEG'er

Reged: 11/29/05
Posts: 410
Loc: Winnipeg, Canada
Re: A Couple of Problems new
#1309726 (Re: Tony2005) 08/31/06 02:08 AM

I agree, it is one of these two parts.
Also insure you don't have air lock in the cooling system.

--------------------
95 Contour GL. Bought new.
BAT Sway Bars/Pioneer CD/Koni Rear Struts/Mobil Fluids.
Looking for 15" alloy rims-PM me.
180,500km's so far.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1


Extra information
0 registered and 59 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 629

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.074 seconds in which 0.069 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company