Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1 | 2 | >> (show all)
FavoriteMystaque
Hard-core CEG'er

Reged: 10/17/04
Posts: 1456
Re: couple of fan problems new
#1310403 (Re: volcomsk8a) 08/31/06 11:47 PM

Yes, after pulling the relay, with the car off. It has been a while since I did that, I can't remember if the pin numbers are on the relay or the socket. I can look, tomorrow early afternoon, (at work now).

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
volcomsk8a
CEG'er

Reged: 04/24/05
Posts: 191
Re: couple of fan problems new
#1310411 (Re: FavoriteMystaque) 08/31/06 11:53 PM

not many volts going through there right? doesnt really matter what kind of wire?

--------------------
98 contour 2.0

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
FavoriteMystaque
Hard-core CEG'er

Reged: 10/17/04
Posts: 1456
Re: couple of fan problems new
#1310458 (Re: volcomsk8a) 09/01/06 01:03 AM

Just use a thick wire, bent to U shape. A piece of thick speaker wire is OK. There is a good amount of current (amperage) but only 12 volts. Do you need me to check on pin numbers?

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
volcomsk8a
CEG'er

Reged: 04/24/05
Posts: 191
Re: couple of fan problems new
#1310484 (Re: FavoriteMystaque) 09/01/06 01:27 AM

okay update...i tested the two low and high speed and they are working.

--------------------
98 contour 2.0

Edited by volcomsk8a (09/01/06 01:47 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
volcomsk8a
CEG'er

Reged: 04/24/05
Posts: 191
Re: couple of fan problems new
#1310512 (Re: volcomsk8a) 09/01/06 01:56 AM

okay another quick question, when turning on the a/c i don't get any cold, i really don't feel like dealing looking into that at the moment could be low or whatever, but since I'm not getting cold does that mean the a/c really isn't on therefor the fan wouldn't kick on because im just wondering why the fan won't come on with the a/c on? if that makes any sense.

--------------------
98 contour 2.0

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
volcomsk8a
CEG'er

Reged: 04/24/05
Posts: 191
Re: couple of fan problems new
#1311029 (Re: volcomsk8a) 09/02/06 12:18 AM

is there anyway i can test the relays?

--------------------
98 contour 2.0

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
FavoriteMystaque
Hard-core CEG'er

Reged: 10/17/04
Posts: 1456
Re: couple of fan problems new
#1311440 (Re: volcomsk8a) 09/03/06 12:22 AM

Yes, if you pull one out, you can attach a 9v or the car battery to the coil pins and click it on, and measure the resistance across the contact pins, should be close to 0 ohms. I am fairly sure the fan will come on with the a/c on even if the R134 is gone. The compressor will cycle fast on/off. There could be a wiring problem under the relay box.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
volcomsk8a
CEG'er

Reged: 04/24/05
Posts: 191
Re: couple of fan problems new
#1311475 (Re: FavoriteMystaque) 09/03/06 02:06 AM

does anyone know if it should come on for sure?? thanks for the help so far though

--------------------
98 contour 2.0

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | >> (show all)


Extra information
0 registered and 6 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 1348

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.082 seconds in which 0.074 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company