Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1 | 2 | >> (show all)
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1309639 (Re: 526 turbo) 08/31/06 12:47 AM

Check Fuses 4, 9 and 30, Relays 6, 11 and 16.

Fuse Diagram

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
526 turbo
Newbie

Reged: 08/27/06
Posts: 6
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1309659 (Re: Tony2005) 08/31/06 01:13 AM

hi and thanx tony, i know i tried the fuses under the dash and the only ones that did not light up the test light was the 7.5 fuses. i tested them by touching the test light tip to both sides of the 7.5 fuses and they did not light up, but visually looked at them before and they looked ok. i will look at them again. but if they are good what next thanx.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1309663 (Re: 526 turbo) 08/31/06 01:15 AM

Change the ones which did not light up. Fuse 30 is 7.5 amps and is for Engine Management System.

Originally posted by Big Jim:
....One of the first rules of troubleshooting is that you fix what you know is wrong and the re-evaluate. ...






Edit.
If all broken fuses (confirmed by test light, not "looks fine") are changed and it still does not work, check the connectors behind the fuse boxes. It could have melted.
Read this thread.

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/31/06 01:24 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
526 turbo
Newbie

Reged: 08/27/06
Posts: 6
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1309752 (Re: Tony2005) 08/31/06 02:40 AM

will try tony, and thanx again, but did want to say, the black relay for the ignition under the dash. when i pulled it 1 of the metal tabs sticking out thier were 4 tabs. 1 was kind of brown burn spot on it. but did not look too bad just enough to take notice from the color of the rest of the tabs. but wanted to know if you have autozone site for the wiring diagram in case need to run things down to trace for a 95 contour with a manual shift. thanx tony

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1309754 (Re: 526 turbo) 08/31/06 02:43 AM

Click Autozone Wiring Schematic

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
F111D F
Veteran CEG'er

Reged: 05/27/00
Posts: 635
Loc: Lucas,Ohio
Re: NEED HELP ELEC. PROBLEM. CAR HAS NO SPARK new
#1310033 (Re: 526 turbo) 08/31/06 03:07 PM

Possible "Pats" ? not sure if 95's have???
A fault on the PATS which enables the engine to start will be indicated by illuminating the LED continuously for one minute, and then flash the PATS fault code ten times. If the engine cannot be started (disabled by the PATS) the LED will flash fast for one minute, followed by the PATS fault code ten times.

Paul

Codes 11 thru 16 and 21

--------------------
Paul
98 Mystique LS 2ea (07/97)(08/98)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | >> (show all)


Extra information
0 registered and 20 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 2321

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.128 seconds in which 0.119 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company