Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1
saucey
Newbie

Reged: 09/26/05
Posts: 3
air induction problems
#1303795 - 08/21/06 03:00 AM

I have recently been experiencing problems with my car's air induction system. Everything runs normal but after the engine warms, I have problems when i go full open throttle. The engine feels sluggish and there is a weird noise, kind like sounds like a whooooooo sort of sound. kinf of difficult to explain. the car works good in normal idle and normal driving, it's just when i slam on the gas. Anyone out there experience something similiar?

99 CSVT

Sergio

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: air induction problems new
#1303797 (Re: saucey) 08/21/06 03:02 AM

Welcome . Is it happening at 3.5 to 4K RPM? If it is, then it is most probably your Intake Manifold Runner Control.
From Main Site FAQ

Thread with relocation, repair and part number info

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/21/06 03:06 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
saucey
Newbie

Reged: 09/26/05
Posts: 3
Re: air induction problems new
#1303806 (Re: Tony2005) 08/21/06 03:09 AM

i would say about 4k rpm when i go full throttle.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: air induction problems new
#1303818 (Re: saucey) 08/21/06 03:18 AM

Oh, and one other thing. Drive to Autozone or Advance and have them read (free service) the Check Engine Light code(s). Then post the exact code(s) here.

Edit. How many miles on the car?

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/21/06 03:20 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
saucey
Newbie

Reged: 09/26/05
Posts: 3
Re: air induction problems new
#1303824 (Re: Tony2005) 08/21/06 03:31 AM

No engine light on. It did go off about a month ago, but went away. I got about 51k miles on it now.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1


Extra information
0 registered and 25 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 470

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.08 seconds in which 0.075 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company