Contour Enthusiasts Group CEG

General >> Troubleshooting

Pages: 1 | 2 | 3 | >> (show all)
cannondalemtb
CEG'er

Reged: 04/12/06
Posts: 190
Loc: N. Attleboro, Ma
Re: Riddle me this... new
#1302075 (Re: Tony2005) 08/17/06 03:11 AM

Tony... the door lights DO work. That is part of the problem. If you look at the passenger fuse box, look at all the relays. All the things that those relays control are stuck on... all the time. So this means that the wiper motor, the blower, the interior lights, as well as the ignition have constant power and will not shut off when the car is turned off.

--------------------
1998 Silver Frost CSVT
#4427 of 6535
Born January 15, 1998

AIM: cannondale828

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: Riddle me this... new
#1302080 (Re: cannondalemtb) 08/17/06 03:14 AM

Originally posted by cannondalemtb:
Tony... the door lights DO work. That is part of the problem. If you look at the passenger fuse box, look at all the relays. All the things that those relays control are stuck on... all the time. So this means that the wiper motor, the blower, the interior lights, as well as the ignition have constant power and will not shut off when the car is turned off.




Yes, I know the lights do work, I am thinking that maybe the cross feed is at the headlamp switch or wires near that. You should take out the headlamp switch, connectors and wiring to check so that you can rule that out. Follow the posted links.

Edit. Normally at this point, I would suggest sending it in to the dealer, but after the fiasco with ExMeanTour , I am hesistant to suggest that.

And this is a shout out to F111D F and his wiring diagrams for help.

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/17/06 03:19 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
cannondalemtb
CEG'er

Reged: 04/12/06
Posts: 190
Loc: N. Attleboro, Ma
Re: Riddle me this... new
#1302094 (Re: Tony2005) 08/17/06 03:29 AM

Well you are trying to look at all the problems as being seperate and not as one big problem. It seems to me that all these things that are stuck on are related to one bigger thing. I dont think that replacing the headlamp switch, replacing the ignition relay, and all this other stuff is going to help. I think that the problem is that red wire that has constant power even when the key is in the OFF position. But I'm not sure if it is supposed to get constant power or not. That is why I need someone to their's for me.

--------------------
1998 Silver Frost CSVT
#4427 of 6535
Born January 15, 1998

AIM: cannondale828

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: Riddle me this... new
#1302108 (Re: cannondalemtb) 08/17/06 03:40 AM

Originally posted by cannondalemtb:
...I think that the problem is that red wire that has constant power even when the key is in the OFF position. But I'm not sure if it is supposed to get constant power or not. That is why I need someone to their's for me.




Originally posted by Tony2005:
...I looked at the Ford CD diagram for the A/C-Heater. The green wire goes to the Power Distribution Box and another goes to the ignition switch. The red goes to the battery positive (so this means that the connector end should have power all the time). The green wire which goes to the PDB (Fuse 4 igniton) should have power but the one which goes to the ignition switch should not have power unless the key is in the acc or run/on position.
...




--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Ex-Mean'Tour
Hard-core CEG'er

Reged: 01/26/05
Posts: 1593
Loc: Massachusetts
Re: Riddle me this... new
#1302236 (Re: Tony2005) 08/17/06 12:16 PM

Originally posted by Tony2005:


Edit. Normally at this point, I would suggest sending it in to the dealer, but after the fiasco with ExMeanTour , I am hesistant to suggest that.






He is well aware of what happened to me, Cannondalemtb is my little bro-in-law and lives in the same town as that POS dealer.

Cdale -- I wish I could help you.

--------------------
MUST SELL - ECM computer new for a 98 V6 mtx + pats
Now trolling in a Red Nissan 4 x 4


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: Riddle me this... new
#1302516 (Re: cannondalemtb) 08/17/06 07:00 PM

Originally posted by cannondalemtb:





Okay, I tested this just now.

In this picture, the red has power when grounded or jumped to the green even with no key in ignition.

The green does not have power when grounded, without key in ignition or with key turned to on/run. If you have power, then you should look for a cross feed from the green wire (follow the wiring diagram to locate). Actually, the first thing to check is whether the connector is broken inside.

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/17/06 07:03 PM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
cannondalemtb
CEG'er

Reged: 04/12/06
Posts: 190
Loc: N. Attleboro, Ma
Re: Riddle me this... new
#1302833 (Re: Tony2005) 08/18/06 03:35 AM

When I tested it... only the red had power when it was grounded to another source. The green wire did not. Therefore, I thought that the green wire was a ground. Is this not so?

--------------------
1998 Silver Frost CSVT
#4427 of 6535
Born January 15, 1998

AIM: cannondale828

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
cannondalemtb
CEG'er

Reged: 04/12/06
Posts: 190
Loc: N. Attleboro, Ma
Re: Riddle me this... new
#1303430 (Re: cannondalemtb) 08/20/06 01:38 AM

Originally posted by cannondalemtb:
When I tested it... only the red had power when it was grounded to another source. The green wire did not. Therefore, I thought that the green wire was a ground. Is this not so?




Anyone? Tony2005?

--------------------
1998 Silver Frost CSVT
#4427 of 6535
Born January 15, 1998

AIM: cannondale828

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: Riddle me this... new
#1303438 (Re: cannondalemtb) 08/20/06 01:52 AM

Originally posted by cannondalemtb:
Originally posted by cannondalemtb:
When I tested it... only the red had power when it was grounded to another source. The green wire did not. Therefore, I thought that the green wire was a ground. Is this not so?




Anyone? Tony2005?



Ground is usually black. As posted earlier, it goes to ignition switch and Power Distribution Box (Ignition Relay and Diode?)

Edit. As for other suggestions, I think that's it, from me. You should try some of the suggestions and see if it takes you somewhere. I am sure someone else will chime in with some better suggestions (eventually).

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Edited by Tony2005 (08/20/06 02:06 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Ex-Mean'Tour
Hard-core CEG'er

Reged: 01/26/05
Posts: 1593
Loc: Massachusetts
Re: Riddle me this... new
#1305540 (Re: cannondalemtb) 08/24/06 03:02 AM

Originally posted by cannondalemtb:
Originally posted by cannondalemtb:
When I tested it... only the red had power when it was grounded to another source. The green wire did not. Therefore, I thought that the green wire was a ground. Is this not so?




Anyone? Tony2005?




So Bobby, whassup? What's the verdict on the car?

--------------------
MUST SELL - ECM computer new for a 98 V6 mtx + pats
Now trolling in a Red Nissan 4 x 4


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | 3 | >> (show all)


Extra information
0 registered and 64 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  horseydug, Ray 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 2693

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.078 seconds in which 0.072 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company