Contour Enthusiasts Group CEG

Modifications >> Transaxle

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >> (show all)
2G Sport
Hard-core CEG'er

Reged: 12/24/00
Posts: 1110
Loc: Columbus, Ohio
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#261678 (Re: sigma) 04/24/03 01:59 AM

Done! $24.29 @ dealership. Haven't driven it yet. I would like to add that it is a PITA to get it out, easiest way is to turn it back and forth while pulling toward you. Also when installing the new sensor, I rocked it back and forth while putting it in until I couldn't any longer, trying my best to keep it lined up. Then I took a flathead screwdriver and put it in between the black plastic connector and the bolt hole and tapped lightly with a hammer. Worked great. Well I'm off to test it out, I'll post thoughts and pics when I get back.

--------------------
'01 Escape XLT V6 on S100
CDT Audio/Ascendant Audio/Rockford/JBL/Knukonceptz setup
'00 SE Sport ATX

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
SKWAT
CEG'er

Reged: 09/07/02
Posts: 165
Loc: Northern Virginia
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262204 (Re: 2G Sport) 04/24/03 03:29 PM

Has anyone with a 1995 tried this yet? I want to do this, but I still don't understand if I can or not.

--------------------
Mystique LS

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
hetfield
Scourge of the Master Debaters

Reged: 07/08/02
Posts: 4714
Loc: Grafton, WI
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262696 (Re: fastcougar) 04/24/03 10:00 PM

Originally posted by fastcougar:
That is the ONLY place to get it since it is an OEM part. Either at your local dealership or online at a Ford parts retailer like Gary Starr at Atascadero Ford or Bill Jenkins (not sure where he is now). It's $15 from Gary and $25 from the dealer ... the dealer may be somewhere between the 2 prices. It takes 15 minutes to do and cost is minimal ... try it and if it doesn't work, put back your old sensor. Be sure to save both the old sensor and the old retaining bolt as they are size matched ... the new bolt is longer because the new sensor flange is thicker.




fpo.com has nothing on this part; even if I search for the word turbine. I'll go to the dealer if I have to, but if I can get it for cheaper at fpo.com I'd prefer that route. Can anyone find the part there?

--------------------
Beer is my Gatorade.
Hooray Beer.

'98 "Sport" Pacific Green
'98 E0 SVT Silver Frost
Pictures

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
fastcougar
Hard-core CEG'er

Reged: 05/30/00
Posts: 1336
Loc: Kearneysville, WV
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262698 (Re: hetfield) 04/24/03 10:03 PM

Call ... their part finder is FOBAR!

1 (800) 549-2005

--------------------
For Sale: 1997 Explorer XLT V8 AWD

Edited by fastcougar (04/24/03 10:04 PM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
hetfield
Scourge of the Master Debaters

Reged: 07/08/02
Posts: 4714
Loc: Grafton, WI
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262700 (Re: fastcougar) 04/24/03 10:06 PM

Gotcha... thanks!

--------------------
Beer is my Gatorade.
Hooray Beer.

'98 "Sport" Pacific Green
'98 E0 SVT Silver Frost
Pictures

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
sigma
Hard-core CEG'er

Reged: 02/09/03
Posts: 4220
Loc: North Richland Hills, Texas
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262701 (Re: fastcougar) 04/24/03 10:06 PM

Well, I picked up the part today, it was the right one. Even included a piece of paper inside that told mechanics that it was indeed the right part even if it looked different.

I'd like to install it, but I can't crack the damn lugs on my wheels no matter how hard I try. Anyone got any tricks?

--------------------
2003 Mazda6s 3.0L MTX
Webpage

2004 Mazda3s 2.3L ATX

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Kremithefrog
I have no life

Reged: 05/14/02
Posts: 21653
Loc: Albany, Georgia
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262875 (Re: sigma) 04/25/03 01:13 AM

spray some wd-40 on or take it to a tire shop, tell them to loosen them and then let you tighten them. they can be a PITA to get off when they use impact wrenches on them. Or just work out some until your strong enough to get them off, they will come off if you put enough force into it.

--------------------
98.5 SVT
91 Escort GT (almost sold)
96 ATX Zetec (i brake to watch you swerve)

FS: SVT rear sway bar
WTB: Very cheap beater

CEG Dragon Run - October 13-15

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
sigma
Hard-core CEG'er

Reged: 02/09/03
Posts: 4220
Loc: North Richland Hills, Texas
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#262924 (Re: Kremithefrog) 04/25/03 02:04 AM

Quick Q:

Is it imperative to disconnect the battery cable?

Last time I did that, the system kinda shorted or something when I reconnected it, for some reason. Or at least it acted very very funny when I attempted to start it up again. As in, it didn't want to do anything at all. And it freaked me out that it was cracklin' and crap when I put it back on the post, but nothing was on in the car.

--------------------
2003 Mazda6s 3.0L MTX
Webpage

2004 Mazda3s 2.3L ATX

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
LoudnQuik
Veteran CEG'er

Reged: 10/28/02
Posts: 912
Loc: Maryland
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#263578 (Re: sigma) 04/25/03 06:35 PM

breaking your lugs can be a pain, but it is all about leverage! unless you have a big air compressor, impact wrenches will not work. goto home depot and buy a smaller pole that is strong (metal like) but big enough around as to where you can slide the pole over top of your T wrench or socket wrench and I guarantee it will make your life sooo much easier now, and in the future.

Jason

--------------------
Jason
00 Audi S4, 2.7 Bi-turbo quattro
01 S10 Xtreme, 4.3l
98' Contour SE with some mods
96 Cavalier (beater)


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
LoudnQuik
Veteran CEG'er

Reged: 10/28/02
Posts: 912
Loc: Maryland
Re: 1-2 "Bang" shift is GONE!!! new
#263582 (Re: sigma) 04/25/03 06:37 PM

NOW! I have a problem, a BIG PROBLEM!

I tried getting the old TSS sensor out and it was being a pain in the a$$. so we tried to work it out, but the top half of the senor ripped off. now just the cylnder part is stuck in the tranny!! what do i do, I can't get it out, i've tried alot of different methods, and quite frankly we are out of ideas. any help from you guys??? my baby is stuck on blocks!

Jason

--------------------
Jason
00 Audi S4, 2.7 Bi-turbo quattro
01 S10 Xtreme, 4.3l
98' Contour SE with some mods
96 Cavalier (beater)


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >> (show all)


Extra information
0 registered and 9 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  RoadRunner, unisys12 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is enabled
UBBCode is enabled

Thread views: 9154

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.023 seconds in which 0.018 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company