Contour Enthusiasts Group CEG

General >> General

Pages: 1 | 2 | 3 | >> (show all)
zetec herman
CEG'er

Reged: 10/27/05
Posts: 160
Loc: Hamburg, New York
My first ride in an SVT
#1286311 - 07/26/06 04:39 AM

Let me start off by saying this car has ballzzz.

I've never seen so much get up and go. My auto zetec is a snoozer next to this thing (not much of a surprise to me).

It sounded like a race car, which lead me to thing something wrong with this thing. It sounded like a bad muffler or something that needed exaust work. So I look over at the dash, wondering if the CEL is on. Yep. It makes me wonder sometimes how often so people will drive for months or even years with their CEL on and not let it bother them. The minute mine went on the first time I practically freaked out. After this experience I really want to know how to drive a stick. I joked and said how I wanted to get a 5 spd. zetec for practice. He just laughed and said he didn't even know how to drive a stick before he started driving it.

--------------------
96 Contour GL 2.0, ATX "Herman" 101K
"A Clean zetec is happy zetec"

Edited by zetec herman (07/26/06 05:16 AM)

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Mystique97
Hard-core CEG'er

Reged: 07/16/04
Posts: 2086
Loc: Ashland, Ohio
Re: My first ride in an SVT new
#1286322 (Re: zetec herman) 07/26/06 05:12 AM

Yep I want one too, but I need to learn standard first. I seen a T-Red CSVT the other day and I loved it. I pointed it out to my dad and he says that's a nice car.

--------------------
Jason G.
1997 Mercury Mystique GS ZETEC ATX
Born: 11/96

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
RawBurt
Hard-core CEG'er

Reged: 08/17/04
Posts: 6791
Loc: SE-MI CEG
Re: My first ride in an SVT new
#1286397 (Re: zetec herman) 07/26/06 12:32 PM

Even since I started modding my car mechanically, I've had a CEL. Right now its as simples as a P0141 - o2 circuit malfuction. Most the time there are BS codes like that.

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
JeSiZZle
Hard-core CEG'er

Reged: 01/15/04
Posts: 1159
Loc: Chester , VA (sux)
Re: My first ride in an SVT new
#1286435 (Re: RawBurt) 07/26/06 01:32 PM

my first car was a manual. i insisted on that fact. csvt's are such beauties and i miss mine horribly.

--------------------
05 Chevy Colorado z71 4x4 *for sale*
97 Honda Accord 4door track whore *12.9 N/A* (blown and wrecked)
97 Honda Accord 4 door
03 Eclipse GS


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
BiggityBon
CEG'er

Reged: 01/28/02
Posts: 269
Loc: Toledo, OH
Re: My first ride in an SVT new
#1286438 (Re: JeSiZZle) 07/26/06 01:35 PM

my first car was a manual, too! but it wasn't a csvt


it was an orange '74 VW super beetle...that thing was lucky to get to 60mph i miss it though

--------------------
*~Bonnie~*
2000 CSVT, Amazon Green, built 2/?/00
135K and counting!!!!
Originally posted by Kremithefrog:
CSVT, because like an orphan, someone has to take care of them.




Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
CSVT1214
Hard-core CEG'er

Reged: 11/02/03
Posts: 4051
Loc: Plainville, CT
Re: My first ride in an SVT new
#1286446 (Re: BiggityBon) 07/26/06 01:43 PM

My first car was a manual, Mustang 5.0.

Learning in that car was fun but hard at the same time. The clutch is so heavy compared to most cars.

--------------------
Tony

1998 SVT Contour (B/MB) #542 3L
1998 SVT Contour (SF/MB) #1266 parts car
2000 SVT Contour (SF/MB) #1533 3L swap to begin!

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tony2005
Addicted CEG'er

Reged: 06/19/05
Posts: 5345
Loc: Virginia, USA
Re: My first ride in an SVT new
#1286447 (Re: RawBurt) 07/26/06 01:43 PM

Originally posted by BatteryLight:
Even since I started modding my car mechanically, I've had a CEL. Right now its as simples as a P0141 - o2 circuit malfuction. ...



If you have a mileliminator in Bank 1 (firewall side), the connector probably came out.

--------------------
"Always do the cheap and easy ones first."

1996 V6 ATX 96K miles


Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Tourige
Hard-core CEG'er

Reged: 05/25/04
Posts: 3637
Loc: Calgary, Alberta, Canada
Re: My first ride in an SVT new
#1286464 (Re: CSVT1214) 07/26/06 02:01 PM

Contour SVT has get up and go? I guess anything is fast when you drive the slushbox I4.

You need a ride in a Whipple Cobra. Then you be screaming

--------------------
99 TRed Contour SVT # 1853 out of 2760
230.2 WHP @ 6500
237.0 WTR @ 2250

Originally posted by MxRacer:
Originally posted by RawBurt:
I'll be keeping it to myself, until the time comes. It'll be hard to find.




much like your weiner.




Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
RawBurt
Hard-core CEG'er

Reged: 08/17/04
Posts: 6791
Loc: SE-MI CEG
Re: My first ride in an SVT new
#1286467 (Re: Tony2005) 07/26/06 02:06 PM

Originally posted by Tony2005:
Originally posted by BatteryLight:
Even since I started modding my car mechanically, I've had a CEL. Right now its as simples as a P0141 - o2 circuit malfuction. ...



If you have a mileliminator in Bank 1 (firewall side), the connector probably came out.




Good looking out

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
RFcsvt
CEG'er

Reged: 12/07/04
Posts: 135
Loc: River Falls WI
Re: My first ride in an SVT new
#1286548 (Re: RawBurt) 07/26/06 03:46 PM

They taught us how to drive a manual in drivers ed. After my class they stopped for some reason, probably too many burned out clutches.

--------------------
6450 of 6535
6-16-98

Post Extras: Print Post Remind Me! Notify Moderator
Pages: 1 | 2 | 3 | >> (show all)


Extra information
0 registered and 5 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  GTO Pete, Trapps 

Print Thread

Permissions
You cannot start new topics
You cannot reply to topics
HTML is disabled
UBBCode is enabled

Thread views: 2047

Jump to

Contact Us Contour.org

*
UBB.threads™ 6.2.3

Generated in 0.041 seconds in which 0.034 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1999-2005 Lance Kinley

CEG and contour.org are not affiliated with nor endorsed by Ford Motor Company